24. Dönem Milletvekili Cuma İÇTEN' Siyaset O kadar vefasız ve kalitesiz insanlar tarafından yapılıyor ki,

ABONE OL



Siyaset O kadar vefasız ve kalitesiz insanlar tarafından yapılıyor ki, dün AK Parti ve Gelecek Partisi'nde görev aldığımda birlikte yol yürüdüğümüz, aynı kaderi paylaştığımız insanların bazıları partiyi bıraktıktan sonra ellerini sıvalayarak, sanki o günü bekliyormuş gibi, süreç içersinde sosyal medyada beni takipten çıkarttılar. Aslında gerçek yüzleri de bu şekilde ortaya çıkmış oldu; fakat bunun farkında bile değiller. Oysa siyaset yapmaya devam ediyorlar. Siyaset yapmaya devam eden insanların, birlikte siyaset yaptığı kişilerin haklarını koruduğu gibi, onlara bir helallik gelmemesine dikkat etmeleri gerekir. Kendi dostunun, arkadaşının, birlikte çalıştığı, mesai verdiği taraf olduğu kişinin hukukunu dahi koruyamayanların hala partilerde üst düzey görev yapmalarını anlamış değilim. 

Siyasi partiler kurulduktan sonra, çizgilerinden dışarı çıkabilirler, bu çok doğaldır. Partiler kendi çizgisinin dışına çıktığında kimileri kalmayı, kimileri gitmeyi tercih eder. Bu, normal ve doğal bir durumdur. Gitmeyi tercih edenler, kaliteli olanlar, geride bıraktıkları arkadaşlarının hukuklarına bir helallik gelmemesine dikkat etmeliler elhamdulillah hep dikkat eden kişi olduk. Kalanlar da kaliteli olanlar gidenlerin hukukuna riayet eder, onların hukukunu korumaya çalışır lakin kalitesiz olanlar bunu yapamazlar. Ancak AK Parti'de de, Gelecek Partisi'nde de diğer tüm partilerde de bu tür çürük insanlar hep oldu ve gerçek yüzlerini gidince gördüm. 

Dün beni takip edip bugün vazgeçiyorsa ne kadar küçük bir insanlar olduğunuda göstermiş oldular. Siyasi partide görev alırken kapımda bekleyen, bize yalancıktan gülen, yalancıktan saygı gösterenler, parti ile ilişkimiz bittiğinde ilk işleri bizi takipten çıkartıp arkamızda aleyhimize çalışmak oldu. Yazıklar olsun bu insan grubuna ve bu tür insanlardan kurtulduğum için de Rabbime şükür ediyorum. Ben de, beni takipten çıkartanları büyük bir zevkle takipten çıkartıyorum ve Rabbime şükür ediyorum, iyi ki bu insanlarla beraber yol yürümemişim. 
İşte bu kesimin ortak özelliği; kendi üstündeki makama ve kişiye YALAKALIK yaparak siyaset yapıp makam kaparlar. Asla eleştirmez, çözüm sunmaz, müzakereye girmez koyun gibi kendine denileni yapar ve basamakları kul köle ve biat ederek çıkar, kraldan çok kral olur, egosu her daim tavan yapar 
Partileri Din, Lideri Peygamber, vekilleri Sahabe, geri kalanları Tabiin gören zihniyetleri kınıyorm
  Takım tutar gibi parti tutanlar her daim kaybedenler Klübünde yer aldılar.    Her şeyden önce İNSAN olmayı, siyasi görüşü ne olusa olsun ADAM olmayı, dost olmayı, becerenlere SELAM olsun. (C.İçten)