Bulanık Görme Bir Hastalık Habercisi mi?
Hipoglisemi (kan şekerin düşmesi) ve hiperglisemi (kan şekerin yüksek oluşu), kandaki şeker düzeyindeki oynamalar bulanık görme yapabilmekte. Bulanık görme sıkıntısı yaşadığınızda bir göz doktoruna gidip göz muayenesi yaptırmalısınız...
Zaman zaman gözlerde meydana gelen bulanık görme çeşitli hastalıkların habercisi olabilir. Bunların arasında göz hastalıkları ve katarakt, gizli şeker veya şeker hastalığı gibi. Hipoglisemi (kan şekerin düşmesi) ve hiperglisemi (kan şekerin yüksek oluşu), kandaki şeker düzeyindeki oynamalar bulanık görme yapabilmekte. Bulanık görme sıkıntısı yaşadığınızda bir göz doktoruna gidip göz muayenesi yaptırmalısınız, ve aynı zamanda bir dahiliye uzmanına gidip açlık kan şekerini ölçtürünüz.
Bulanık Görmede Düşük Şekerin etkisi nedir?
Günün her hangi bir zamanında yaşanan kan şekeri düşüklüğü, yaşam kalitesini çok kötü etkilemekte. Kan şekerin düşmesi kişide yaptığı etkiler ise : Halsizlik , iş verimin düşmesi ve enerji kaybı, baş dönmesi, kızgınlık, öfkeli hal, sabırsızlaşmak gibi durumlardır. Yaşanan Kan şekeri düşmesi çok fazla rastlanmakta ama günlük yaşantıda fazla önemsenmemekte. Alsında Kan şekeri düşmesi çok önemli bir hastalıktır, en basitinden kilo vermede sıkıntı yaşayan kişilerde en sık görülen hastalık hipoglisemi dir.
Hipoglisemi (kan şekeri düşmesi) oluşumunun nedeni ise dengesiz beslenme, fazla karbonhidratlı, nişastalı gidalar ve şeker yeme, stres ve aşırı kafein alımı dır (kahve, çay ve kola gibi). Eğer ailenizde şeker hastalığı mevcut ise şeker hastası olmanız kaçınılmazdır, yediklerinize dikkat etmeseniz.
Hipoglisemi hastalığı daha cok kilolu kişilerde görülmekte ama normal kilolu ve egzersiz yapmayan, depresyon yaşayan kişilerde de kan şekeri düşüklüğü görülebilir. Kan şekeri düşmesi genellikle sabah saat 11.00 ve öğleden sonra saat 16.00 civarında daha sık yaşanmakta.
Kan şekerin düşmesiyle ortaya çıkan sonuç ise yorgunluk, hafif baş ağrısı, depresyon ve derin bir açlık hissi. Kan şekerin düşmesinin nedeni ise sabah kahvaltıda yenen şekerli ve nişastalı gıdalardır. Öğle yemeğinde tüketilen tatlı nişastalı gıdalar da öğleden sonra saat 16.00’da kan şekerinin hızlı bir şekilde düşmesine neden olur. Kan şekerin düşmemesi için sabah ve öğleyin proteinli gıda almaya özen gösterilmeli. Ellerde başlayan titreme gözlerde oluşan bulanık görmeyi engellemek için şekerli gıdalar alınır ve buda 30-60 dakikalık bir rahatlama sağlamakta ve bir zaman sonra tekrardan kan şekeri düşmesi yaşanmakta.
Kan Şekerin Düşmesi Belirtileri ise:
-Halsizlik ve bitkinlik -Psikolojik değişimler - Sinirlilik ve öfkeli hal -Şiddetli Baş ağrısı -Ellerde Titreme -Mide Bulantısı -Görmede sorun yaşamak Çift veya Bulanık Görme -Bir den bire Soğuk ter dökmek -Çarpıntı ve kalp atımlarını hissetmek -Soluk bir ten ve terli bir görünüme sahip olmak - El ayaklarda güçsüzlük , iç titreme ve kas ağrıları -Şiddetli Baş dönmesi ve denge kaybı -Halsizlik ve ani başlayan yorgunluk hissi -Mide kıyılması (iç ezilmesi) ve yeme isteği -Anksiyete, Depresyon ve Kontrolü kaybetme -Alerjiler (Astım, Saman Nezlesi ve Ciltte alerjik bulgu eğilimi) -Fobi (Bazı şeylerden korkma) -Uykusuzluk, Uykuya dalamamak -Çok fazla şekerli gıdalar tüketme isteği - Unutkanlık - Depresyon (Sebepsiz yere ağlamak) -Şiddetli kan şekeri Düşmelerinde şuur kaybı bayılma ve koma
Orta şiddetinde bir kan şekeri düşüklüğünde ise baş ağrısı, karın ağrısı, bulanık görme, uyuşukluk, çarpıntı ve konuşma zorluğu görülmekte.
Mutlaka bir doktora görünmeniz gereken durumlar ise:
Bulanık görme, Görme keskinliğinde azalma,Görme alanında hareketli noktalar ve yanıp sönen ışıklar varsa, Çift Görme , Gözde ağrı veya basınç var ise ve okurken zorlanıyorsanız mutlaka bir doktora görünmelisiniz.