Ankara'nın, Ardahan'ın Valisi Yok mu? Türkiye'de kaç vilayet var? 

Ankara'nın, Ardahan'ın Valisi Yok mu? Türkiye'de kaç vilayet var? 
13 Ekim 2024 - 23:33
Ankara’nın, Ardahan'ın Valisi Yok mu?
Türkiye’de kaç vilayet var? 
Ve aynı Türkiye’de kaç vali ve kaç kaymakam var?
Başkan olmak isteyen ve en az 549 vekil isteyen Erdoğan’da biliyor ki; Başkanlık siteminde ki gibi seçimle olmazsa da Türkiye’de 81 Vilayet ve 81 Vali, onca kaymakamlık var.. 
Ve Başkanlık sistemine karşı çıkıp, dünyada ki başkanlıklarda ki gibi eyalet sistemini isteyen ve "Seni başkan yaptırmayacağız" dedikten sonra sözde solcu özde ulusalcı olan CHP destekli kaldırılan dokunulmazlığının hemen ardından tutuklanan ama 7 yıldan fazladır sabit, net bir suçu, sabıkası bulunamadığından bir türlü mahkûm edilemeyen, AYM, AHİM'in "bırakın" dediği Demirtaş’ta biliyor, Gebze'deki gibi sokak hayvanlarının zehirlenerek, öldürüldüğü Çıldır ilçesinin bağlı olduğu Ardahan’ın da içinde bulunduğu 81 Vilayetin 81 Valisi, 922 kaymakamının olduğunu.. 
Ve bu valiler, Kaymakamlar arasında birde 109  suçsuz insanın öldürüldüğü, onlarcasının yaralandığı ve adı "Gar katliamı" diye hala ağlayan yürekler de kalan olayın yaşandığı Ankara’nın da, Çıldır belediyesinin Gebze Belediyesi gibi çıldırıp, sokak hayvanlarını zehirlediği Ardahan'ın da valisi de var... 
Ve bu valilerin yanında diğer 80 vali gibi başında bulunduğu vilayetlerden, ilçelerden sorumlu ve tam yetkili kaymakamlardır. 
Peki başta saraylaşan, pardon 'sarılaştı' denen sendikalar gibi her tatsız olayın hemen ardından bir Xtiwit atıp, sonra ortalıkta sıvışan muhalefet olmak üzere ulusal ve yerel basın, medya, sanal ortam ne diye işin zorunu seçip, olmayacak işe amin deyip, suçsuz (!) bakanların istifasını isterler ki?
Ya 80 kentin olduğu gibi bu kentlerin başı, başkenti olan ve Baro seçimine giden Avukatlarının bile meclisinde ki gibi tekme, tokat kavga ettiği Ankara’nın güvenliğinden, o insanları koruması gereken güvenlik güçlerinin başında ki Ankara Valisi değil mi?
Ya bu adamın istifası istenmesi gerekirken neden atanmış bakanlardan istifa beklersiniz ki?. 
İstifa etmezse üç imza ile merkeze çekilmesi gerekmez mi?
Peki, pişkin, pişkin ‘Güvenlik zafiyeti yok’ diyen içişleri bakanı değil, onun yanında sırıtan Adalet Bakanı hiç değil..
İstifa etmesi gereken ilk isim Ankara Valisidir..  
Hele o bir istifa etsin.. Diğerleri de belki utanır..
Evet, bugün birilerinin Kuva-i Milliyetçi dediği Hamas'ın füzeleri  ardından BOB'un tetikçisi ve "Sırada biz varız" denen İsrail'in Ortadoğu da patlattığı kahpe bombalardan birinin "Seni başkan yaptırmayacağız" sloganının revaçta ve reyting yapıp, seçim kaybı yaşattığı günler sonrası yani 2015 yılın da başkent Ankara'da patlatılan ve adı "Gar katliamı" olarak kalan alçak ve acı o olayın hemen ardından ele aldığım bu yazımda bu ülkenin güvenliğinden sorumlu kişilerim sadece polis, çoğu 6 aylık er ve sözleşmeli erbaşlardan askerlerden oluşan jandarmanın işi olmadığını, onların güvenliğinden de sorumlu olan valilerdir. 
Ve yarım kaldığından yeni bir Anayasa'ya ihtiyaç duyan başkanlık sistemi ardından çok da ortada görünmeyen hatta bu göreve atanırken başta wc klozetleri olmak üzere bozuk yollarıyla ünlü köylere hizmet götürmeleri beklenen Köydes, Özel İdare ve Valiliklere bağlı olan vakıfların paracıklarıyla baştan aşağı tadilata alınarak yenilenen adeta birer küçük saray olan konutları, onca korumaları olan kaymakamlardır. Evet, yarım, yamalak başkanlık sistemi ardından maaşları hariç  "vatandaşa hizmet" yükünün büyük bölümünü  belediyelere yükledilerini gördüğümden olacak ki 'en azında' Büyükşehirlerdekilerin kapatılması gerektiğini belirttiğim tam ve gerçek başkanlık sistemimde olmayan atanmış vali ve kaymakamlıklardadır..
Ve "Vergi değil, baksana İsrail geliyor.." denerek "Savunma" için istenen yeni vergiler için şimdiden hazırlıklara başlamış olan ve "Sıkılı yumrukları gevşettik" diyerek tam başkan olmak isteyen siyasilerdir.. 
Yani "Allahtan takmıyormuşum" diye sevindiğim saatlerden, kullanmadığım kredi kartlarından bile vergi almaya kalkanlardır..
Yani O başın da oldukları kentlerden sorumlu ve lüks makam araçlarında bayrağımızın dalgalandığı yani cumhurbaşkanını temsil eden, yetkilerini kullanan vali ve kaymakamları onca bürokratı atayan, onlardan sorumlu olup, onlara hesap sorması gereken siyasilerdir. 
Ha unutmadan 81 İlin en yoksulları olan STK'larının hesabını vermeyenleri de unutmayın..
Örnek en son Kısır dağının suyunu içemeyen. 'Belde olsun' denen ama sahte imzalarla kandırılan Hoçvanı temsil ettiklerini söyleyenler gibi bolca kahvaltılı burs toplantıları yaptıkları memleketim Ardahan'ı, Iğdır'ı, Ağrı ve Kars'ı kurtarmaya çalıştığı söylenen ama bana göre gün geçtikçe  bürokrasinin yeni bir yemliği halini alan SERKA'nın son toplantısında görüp, 
üzüldüğüm bir fotoğraf bu ülkede ki durumu ortaya koyar gibiydi..
"Hangi fotoğraf mı? "
Ona da siz bakın ve "benim gibi birazda siz üzülün" desem de yine de  üzülmenize dayanamam ve beni takip etmeye ve okumaya devam edin derim.
Çünkü STK'ların ve SERKA'nın sanal sayfalarında sizin de görebileceğiniz O fotoğrafları gazetelerimde manşetten haberimle bugün, yarın anlatacağım derim..

Gazeteci' Fakir Yılmaz'ın kaleminden

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum