Dünyada Uygulanan Yapay zeka Radarı. Sakarya Jandarma'da yerli MESAN MEDAR MTS'yi kullanıyor

Dünyada Uygulanan Yapay zeka Radarı. Sakarya Jandarma'da yerli MESAN MEDAR MTS'yi kullanıyor
01 Temmuz 2024 - 13:17 - Güncelleme: 01 Temmuz 2024 - 14:06
SAKARYA JANDARMA TRAFİK YERLİ ÜRETİM YAPAY ZEKA RADAR   
( M E S A N ) MEDAR  MTS  İLE RADAR UYGULAMASINI KAZALARIN AZALTILMASI İÇİN DAHA HIZLI  VE SONUÇ ODAKLI ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR.

Sakarya Jandarma Trafik Timi Radar uygulamasından sürücüler memnun

Sakarya Jandarma Trafik Timi Kazaların olmaması için tedbirlerini arttırdı

Sakarya Jandarma Trafik Timi Vatandaşların tatilinin zehir olmaması için sahada

Sakarya Jandarma Trafik Timi Kazaların önlenmesi için 24 saat görev yapıyor

Trafik denetimleri yoluyla ihlalleri azaltmak, tüm dünyada trafik güvenliği için temel ilke kabul edilmekte, trafik denetimleri etkin bir şekilde yapılmadığında başta hızlı araç kullanma olmak üzere çeşitli kural ihlallerinin arttığı görülmektedir.
 
Ülkemizde meydana gelen ölümlü ve yaralanmalı trafik kazaları incelendiğinde %40’nın hız kurallarının ihlal edilmesi olduğu ve kazaların çoğunluğunun “tek araçlı hıza bağlı ve dikkatsizliğe bağlı” yoldan çıkma şeklinde meydana geldiği anlaşılmaktadır.
 
Trafik düzeni ve güvenin sağlanmasına yönelik olarak, sürücülerin trafik kural, yasaklama ve kısıtlamalarına uygun şekilde araç kullanmaya yöneltmek, hız ihlal kaynaklı trafik kazalarını önlemek ve kaza sonucunda meydana gelen can ve mal kayıplarını en aza indirmek amacıyla; Karasu,Kaynarca,
Hendek,Karapurçek Karayolu ve İlçelere bağlı köy yollarında Jandarma Trafik Tim Komutanlığınca radarlı hız denetimine ağırlık veriliyor, hız kurallarına uymayan sürücülere 2918 Karayolları Trafik Kanunun gerekli maddelerince cezai işlem yapılacağı bildirildi

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum