Evlilikte Cinsel Sorunlar İçin Öneriler?
Cinsel yaşam insanoğlunun ihtiyacıdır ve doğasında vardır
Cinsel yaşam insanoğlunun ihtiyacıdır ve doğasında vardır. Erkek ya da kadın sonuç olarak bir cinsel yaşam ihtiyacı içindedir. Yaşamın bir parçası olmasına rağmen tabuları henüz aşamamış bir milletiz. Cinsel sorunlarımızı paylaşamıyoruz. Bunda alay edilme korkusu ya da toplum içerisinde istikrar ve karizma kaybına neden olacak endişesi var muhakkak. Ama cinsel sorunlar paylaşılmadığında daha mutlu mu oluyoruz? Bu soruya da verilen cevaplar önemli.
Bir çözüm varsa eşinizle birlikte bunu arayın ya da en azından partnerinizle paylaşın
Yapılan araştırmalar gösteriyor ki evli çiftlerden %75 oranından daha yüksek bir kitle eşiyle cinsel sorunlarını konuşmuyor ve doktora gitmek için bile yıllarca bekliyor.
Cinsellik yaşantımızın vazgeçilmez ve önemli bir parçası. Sonuç olarak bakacak olursak her bir bireyin oluşumu cinsellikle sağlanıyor ancak tabular hala aşılamıyor. Bu sayede de ilk cinsel informasyonları arkadaş çevremizden ya da saçma sapan yerlerde ararştırarak öğreniyoruz.Yaşadığımız sorunlarda doktor tedavisi uygulamak en son çare gibi görünüyor. Aslına bakarsanız ilk çözüm bu.
Gelelim en sık rastlanan sorunlara. Kadınlarda en çok görülen rahatsızlık vajinumus iken erkekler ise sertleşme konusunda problemler yaşıyorlar.Cinsel sorunlar evliliğin ve birlikteliğin düzgün adımlarla ve sağlıklı bir şekilde ilerleyebilmesi için temel taşlardan birini teşkil ediyor.
Cinsellik Kabusundan Kurtulun
Cinsel sıkıntılar özel yaşamla birlikte sosyal yaşamı da olumsuz etkiliyor. Toplumsal tabular yüzünden doktora gidildiğinde ya yapılacak çok az şey kalıyor ya da çok geç oluyor.
Belli bir kitle üzerinde yapılan araştırmalarda erkeklerde sertleşme bozukluklarını takiben erken boşalma sorunu en sık görülüyor ve yüzdeler ise moral bozucu derecelerde. Sertleşme bozuklukları %48 erken boşalma ise %40.
Kadınlarda durum daha da kötüye gidiyor. %65 vajinusmus %20 cinsel isteksizlik ve %10 orgazm bozuğu.Cinsel sorunları olanların %75 i evli çiftlerken %25 lik dilim ise bekarları oluşturuyor.Evli olanlarda ortalam evlilik süresi 7 yılı buluyor ve doktora başvuranların eğitim durumu türkiye ortalamasının çok üzerinde.
Uzmana geç başvurmanın altında da cinsel sorunların kabul edilmemesi yatıyor. Çiftler yaşadıkları işlev bozukluğunu zorlu yaşam koşulları, iş stresi, yetişme koşulları ya da eşlerinin hataları ya da anlayışsızlığı gibi kendilerinin dışındaki etkenlere bağlamaya çalışıyorlar. Ortada bir cinsel sorun olduğu kabullenildikten sonra da uzun süre sorunun eşler arasında bile konuşulamadığı, tedavi ya da çözüm arayışına girilememiş olduğu gözleniyor.
Bu yüzden size önerimiz bir an önce sorununuzu partneriniz veya eşinizle paylaşıp bu konuda uzman bir hekimden yardım almanız.
FACEBOOK YORUMLAR