Genel seçim isterken 75 yaşındaki anneyi, Hatice Yıldız'ı hapsetmek!

Genel seçim isterken 75 yaşındaki anneyi, Hatice Yıldız'ı hapsetmek!
25 Haziran 2024 - 08:20
Genel seçim isterken 75 yaşındaki anneyi, Hatice Yıldız’ı hapsetmek!
 
Bugün ekonomi bakanıyla gölge bakanını görüştüren CHP'nin gölge bakanlar kurup, mevcut iktidara gölge ortak olduğu yönündeki iddiamı bir kez daha tekrarlayarak bugünkü yazımı önce bir habere bırakıp, sonunda soracağım soruya sizden cevap almak istiyorum..
Evet, işte bir çok gerçek gündem gibi unutulan o haber..
 
Evden sedye ile çıkarılan 75 yaşındaki tutuklu yakını Yıldız tutuklandı..
Cezaevindeki kızı ve arkadaşına para gönderdiği gerekçesiyle hapis cezası verilen 75 yaşındaki Hatice Yıldız, evinden sedye ile çıkarıldıktan sonra tutuklandı.
İstanbul Esenyurt’ta oturan 75 yaşındaki tutuklu annesi Hatice Yıldız’a, cezaevinde bulunan kızına ve kızının koğuş arkadaşına para gönderdiği için hakkında “örgüte finansman sağlamak” iddiasıyla dava açıldı. 3 yıl süren yargılamanın ardından İstanbul 14’üncü Ağır Ceza Mahkemesi, Yıldız’a “örgüte finansman sağlamak” iddiasıyla 4 yıl 2 ay hapis cezası verdi. Yerel mahkemenin kararı, İstinaf mahkemesinde onandı.
 
SEDYE İLE EVDEN ÇIKARILDI
Karar üzerine polisler, dün yüksek tansiyon, göz, bel fıtığı ve omurga eğriliği gibi birçok sağlık sorunu bulunan Yıldız’ın evine gitti. Fenalaşan Yıldız, sedyeyle evden çıkarıldı. Yıldız, ambulansla önce hastaneye daha sonra adliyedeki işlemlerin ardından Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevine götürüldü.
Yaşananlara tepki gösteren Yıldız’ın oğlu Alper Yıldız, cezaevine para göndermenin yasada suç belirtilmediğini ifade ederek, “ Bugüne kadar Türkiye’deki yasada cezaevine para göndermek suç sayılmamıştır. Bu karar düşman hukuku çerçevesinde verilen bir karar. Resmi olarak PTT ile cezaevine para gönderiliyor ve bu suç sayılıyor” dedi.
Yıldız, avukatları aracılığıyla Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) başvuruda bulunacaklarını belirtti.
 
“BU BİR İNSAN HAKLARI İHLALİDİR”
İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şube Başkanı Gülseren Yoleri, son zamanlarda tutsak aileleri ve yakınları üzerinde oluşturulan yargı baskısına dikkat çekti. Sedyeyle cezaevine götürülen Hatice Yıldız’ın tutuklanmasının hukuksuz olduğunu belirten Yoleri, tutsaklara para gönderilmesinin suç olmadığını ve ilgili yönetmeliğin iptal edilmesini istedi.
Yoleri, “Burada hem cezanın verilmesi hem de soruşturma aşamasında büyük bir hukuk dışılık var. Bu bir insan hakları ihlalidir. Bu doğrultuda Hatice Yıldız’ın tutukluluğuna son verilmesini istiyoruz. Bu alanda da bütün hasta tutsakları ilgilendirecek tarzda yeni düzenlemeyle bunun bir hak olarak garanti altına alınması gerektiğini de ifade etmek istiyoruz” dedi.
Evet, geçtiğimiz Mart ayında yaşanan ve yapılan bu olay ile habere baktığımızda Demirtaş başta olmak üzere onca siyasinin tutuklu olduğu ülkede önce Kılıçdaroğlu'lu 'Adalet' yürüyüşü yaparak kendi milletvekili Enis Berberoğlu'nun serbest kalmasını sağlayan sonra saraya çıkıp, generallerden sonra belediye başkanının cezaevinden çıkmasını sağlayan Özgür Özel'li CHP'nin mevcut iktidara gölge ortak olduğu iddiam yabana atılacak bir iddiamı?
Ve 'normalleşme, yumuşama' adı verilen 'bu görüşmelerle ülkenin ekonomisi düzelecek' diye art arda çıkarılan yeni torba yasalarla getirilen vergilerle mi, gölge bakanın/bakanların iktidarın ekonomi bakanıyla görüşmesiyle mi çözülür yoksa genel, güçlü bir genel affında içinde olduğu gerçek anlamda insan hakları, demokrasiyle mi sorunlar çözülür?
Bilmem ama Genel seçim isterken 75 yaşındaki anneyi, Hatice Yıldız’ı hapsetmekle olmayacağı kesin..

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum