SAKARYA'DA 23 Engellinin akülü araç ve tekerlekli sandalye sevinci

SAKARYA'DA 23 Engellinin akülü araç ve tekerlekli sandalye sevinci
29 Mayıs 2024 - 14:16
23 Engellinin akülü araç ve tekerlekli sandalye sevinci
Diyanet İşleri Başkanlığının himayesinde yürütülen “Gelin destek olalım, Engelliye umut olalım” projesi, Sakarya İl Müftülüğünün 23 engelliye akülü araç ve tekerlekli sandalye hediye edildi.
Sakarya İl Müftülüğü tarafından başlatılan bağış kampanyasında hayırsever vatandaşların STK’lar ve Belediyelerin katkılarıyla 14 engelli akülü araç, 9 adet engelli tekerlekli sandalye ihtiyaç sahipleri engelli vatandaşlara, Türkiye Diyanet Vakfı Sakarya şubesinin bahçesinde gerçekleşen teslim töreni kur-an tilavetiyle dağıtıldı.
Sakarya İl Müftü Vekili Dr. Caner Akdemir, Özel gereksinmeli vatandaşlarımıza yönelik koordinatörlüğümüz ile ADR ve koordinatörlüğümüzün ortaklaşa yapmış olduğu bir program çerçevesinde çok kısa bir zamanda hayırsever vatandaşlarımıza iki hafta gibi bir zaman diliminde ulaştık. Ve bu iki hafta gibi bir zaman diliminde yapmış olduğumuz kampanya çerçevesinde 14 akülü araç 9 tekerlekli sandalye  aracını bugün yaptığımız bu  programla vatandaşlarımıza ııı hediye edeceğiz. 
Tabii biz bir çağrı yaptık bu çağrıya  çok kısa sürede cevap veren vatandaşlarımız oldu. Bu da toplumumuzun ne kadar  duyarlı olduğunu  göstermekte. En özel gereksinimi olan  vatandaşlarımıza, bireylerimizden başlayarak akülü araç vermeye başladık hediye etmeye başladık. Kendi ihtiyacını kendisi görebilen ama tekerlekli sandalyede bunu karşılayabilenleri manuel olarak tercih ettik ama bir başka aile ferdinin ııı yardımıyla hareket  edenlere ise akülü aracı verdik,  ve buradan maddi gücü de  göz önünde bulundurduk, özel gereksinimin  bulunduğu dereceyi de göz önünde bulundurduk dedi. 
Sakarya Engelli ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Aslı Çam, Sakarya İl Müftülüğü bünyesinde düzenlediğimiz kampanyada engelli bireylerimize on dört adet akülü araç, dokuz adet de tekerlekli sandalyesi hediye ettik. Hayırseverlerimiz desteğiyle bu kampanyayı sağladık. Engelli bireylerimiz sosyal hayata karışmakta zorlanıyordu, biz de bunu biraz olsun kolaylaştırmak için  akülü araç ve tekerlekli sandalye kampanyası  düzenledik. Bizlere destek oldular. Bizler de özel gereksinimli bireylerimizin hayata karışmasını biraz olsun yüklerini hafifleterek gerçekleştirmek istedik dedi.
Engelli birey Muhammet Kıran, bizlere bu mutluluğu yaşatanlara öncelikle teşekkür ediyorum.  Allah razı olsun Emeği geçen herkese teşekkür ederim. Ben kas hastasıyım ve yürüyemiyorum, Bolu’dan akülü aracımı almaya geldim. Aldığımız akülü aracımızla istediğimiz yere rahatça gidebileceğiz dedi.
Hümeyra Yıldızhan, Çok mutluyuz. Çok teşekkür ederim vesile olanlardan. Bizim gibi engelli vatandaşlar için de el ayak demek akülü sandalye daha fazla özgürlük demek, İnşallah daha fazla iyi durumda oluruz bizlere bu arabayı verenlere teşekkür ediyorum dedi.
Programa Sakarya Vali Yardımcısı Murat Karasu, Sakarya İl Müftü Vekili Dr. Caner Akdemir, Sakarya Engelliler ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Aslı Çam, İl Müftülüğü Engelli Koordinatörü Kur'an Kursu Öğreticisi Arzu Geloğlu, İl müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu koordinatörü İl vaizi Dr. Ferda Yıldırım, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Ahmet Öksüzoğlu ve Engelli hizmetleri şube müdürü Zafer Kotan, Muhtarlar Federasyonu Başkanı Erdal Erdem ve çok sayıda engelli ailesi katıldı.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum