SAKARYA'DA TÜRK BAYRAĞI' KULLANMA KANUNU GEÇERLİDEĞİLMİ?

SAKARYA'DA TÜRK BAYRAĞI' KULLANMA KANUNU GEÇERLİDEĞİLMİ?
28 Temmuz 2024 - 12:00 - Güncelleme: 29 Temmuz 2024 - 02:16
Sakarya'da değişik yerler'de yapılan tespitlere göre Bayrağımızın kullanımı konusunda bazı yanlışlık ve eksikliklerin olduğu müşahede edilmiştir. Bilindiği gibi, Türk Bayrağının Kullanımı ve korunmasına dair esaslar 22.9.1983 tarih ve 2893 sayılı Türk Bayrağı Kanunu ile düzenlenmiştir.

      Türk Bayrağı Kanununun 7 nci maddesi uyarınca; Türk Bayrağının, yırtık, sökük, yamalı, delik, kirli, soluk, buruşuk veya layık olduğu manevi değeri zedeleyecek herhangi bir şekilde kullanılması yasaktır. Bu çerçevede kamu kurum ve kuruluşlarında kullanılan Bayraklarla, çeşitli faaliyetler nedeniyle cadde, sokak ve diğer yerlere asılan Bayrakların, Kanunda belirtilen ilkelere uygun olarak kullanımından; ilgili kurum, kişi ve belli bir faaliyete binaen bayrak asılması halinde organizasyonu yapan gerçek veya tüzel kişiler sorumlu olacaktır. Keza, çeşitli etkinlikler nedeniyle asılan bayraklar, etkinliği yapan kişi veya kurum tarafından korunacak veya yapılan etkinliğin bitmesini müteakip uygun şekilde muhafaza altına alınacaktır.

       Türk Bayrağı Kanununa aykırı olarak kullanılan, asılan veya terkedildiği ya da unutulduğu için şekli, rengi ve ölçüleri bozulan ve zarar gören Bayraklar; ilçe kolluk kuvvetleri veya belediye zabıtası tarafından tespit edildiği takdirde yenisi ile değiştirilecek veya bulunduğu yerden kaldırılacak veya kaldırılması sağlanacaktır.   
 
Sakarya Valiliği 
Sakarya Büyükşehir Belediyesi 
Sakarya İlçe Belediyeleri 

       Bilgi ve gereğini arz ve rica ederiz.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum