SAKARYA Ferizli'de 60 kadına yapay zekâ destekli kadın girişimciliği eğitimi verildi.

SAKARYA Ferizli'de 60 kadına yapay zekâ destekli kadın girişimciliği eğitimi verildi.
14 Haziran 2024 - 11:01
60 kadına yapay zekâ destekli kadın girişimciliği eğitimi verildi
İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen, Kadınların yapay zekâ üretiminde rolünü artırmak ve teknolojinin üretim tarafında kadınların yer almasını teşvik etmek amacıyla, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) ve Sakarya Kızılay Kadın Kolları paydaşlığında ve Genç Gelişim ve Girişim Derneği tarafından hazırlanan, “Yapay Zeka Destekli Kadın Girişimciliği Yaygınlaşıyor" projesi kapsamında Sakarya Ferizli İlçesinde 60 girişimci kadına, Üniversite Öğretim görevlileri tarafından eğitim verildi. 
Girişimci kadın Nagihan Can, bizler nasıl girişimciler neler yapmamız gerektiğini biliyoruz, el işlerinde iyiyiz çeşitli girişimlerimiz var ama bunları daha nasıl ileriye götürebiliriz, neler yapabiliriz hakkında güzel bilgiler aldık, edindik. Bu bizim için faydalı oldu bir şeyler kattı bize umarım faaliyete geçtiğinde daha güzel şeyler olur dedi. 
  Girişimci Kadın Müge Yarma, yani bölümümüzle alakalıdır ne yapacağımız konusu ile alakalı ilgili bir komut verdiğimizde yapay zekaya onunla ilgili on aşama olarak bize bilgilendirme yapıyor. ilk aşamasıyla başlayıp ilk aşamada hangisini yapmamız konusunda daha sonra ondan sonra ne yapmamız gerektiğini, aşama aşama her şeyi bize yapay zeka direkman yönlendirme yapıyor. Evet yönlendirme açısından çok iyi olacak. Çünkü birçok şeyi bilmiyorduk nasıl yapacağımızı bilmediğimiz için direkman onun bize fikir vermesi bize bir yol aydınlatılmış olacak dedi.
 Daha sonrasında yapabileceğim adımları nasıl takip edebileceğimi gösterdi girişimcilik adına ben mesela diyorum hamur işi, pastacılık boyutunda düşünüyordum. Ama burada onu nasıl kullanabileceğim, halka nasıl sunabileceğimi gösterdi bir boşluğum vardı. O boşluğu doldurma adına çok işime yarayacak. 
Yarayacağına da düşünüyorum ben normalde daha önceden de girişimcilik adına birkaç sefer satışlarım olmuştu ama bugünkü aldığım eğitimler bana çok faydalı olacağını düşünüyorum dedi.
Genç Gelişim ve Girişim Derneği Başkanı Mahmut Kılıç, İçişleri Bakanlığı'ndan aldığımız fon kapsamında yapay zeka destekli kadın girişimciliği yaygınlaşıyor isimli projemizi yerel yaygınlaştırmalarına başladık.
 Ferizli ilçemizde SODAN’da altmış girişimci kadına veya girişimci olmak isteyen kadına yapay zeka ile girişimlerini nasıl büyütebilecekleriyle ilgili eğitim verdik çok olumlu dönüşler aldık girişimi olan ve girişimlerini, yapay zeka ile nasıl büyütebilecekleriyle ilgili kafasında soru işareti olan kadınlar ile bir saatlik ortalama bir eğitim yaptık dedi. 
Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Ferizli Meslek Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Zehra Vahapoğlu, bugünkü eğitimimizde biz başlangıç kısmında girişimcilikle ilgili bir bilgilendirme yaptık. Ama güzel dönüşler aldık, güzel sorular aldık. Çünkü birçok eğitime katılan katılımcıların Birçoğu kendileri üretimlerini yapıyorlar. Girişimci olmuşlar aslında. Ama bu girişimlerini daha nasıl geniş platformlara taşıyabilirler Yapay zekayı kullanarak kadın girişimcisi olarak daha büyük kitlelere nasıl hitap edebilirler Markalarını nasıl geliştirebilirler Bu konuda onlara bilgiler ve uygulama Gösterdik. Tabii bu daha sonraki aşamada bu birebir uygulamalarla daha da geliştireceğiz. Ama güzel sorular geldi. Yani kendi üretimlerini yaparak buna nasıl katkı sağlayabilirim Daha büyük müşterilere nasıl ulaşabilirim şeklinde soruları geldi. Katılımcıların Biz de bu konuda onların ufkunu açacak bilgiler sunduk dedi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum