Sakarya' Hendek'te 1750 rakımlı Dikmen Yaylasında 500 sporcunun katıldığı maraton yarışı yapıldı

Sakarya' Hendek'te 1750 rakımlı Dikmen Yaylasında 500 sporcunun katıldığı maraton yarışı yapıldı
08 Temmuz 2024 - 09:28
1750 rakımlı Dikmen Yaylasında 500 sporcunun katıldığı maraton yarışı yapıldı
Türkiye Koşuyor platformunun öncülüğünde gerçekleştirilecek olan ve birincisi yapılan Dikmen yaylasında Ultra Trail maraton Yarışmasına Türkiye’nin çesitli yerlerinden 20 yaşından 79 yaşına kadar 500 sporcu katıldı.
Sakarya Valiliği, Türkiye Atletizm Federasyonu, Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Sakarya İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü destekleriyle gerçekleştirilecek olan 1. Dikmen Yaylası Ultra Trail maraton koşusunda katılımcılar, 12 kilometre ve 28 Kilometrelik iki parkurda koştular.
Sakarya Hendek İlçesi 1750 rakımlı Dikmen yaylasında 500 sporcunun katılımıyla yapılan 1. Dikmen Yaylası Ultra Trail Maraton koşusu, doğa ve adrenalin severleri büyüleyecek bir etkinliğe ev sahipliği yaptı.
Koşu organizatörü Gülseren Parlakoğlu, biz çok heyecanlıyız inanılmaz keyifliyiz. On iki kilometre ve yirmi sekiz kilometre. Tam beş yüz koşucumuz koştu. Güzel bir atmosfer var. Seneye inşallah bunu tekrarlayacağız. Her sene burada devamlı yapmak istiyoruz Türkiye'nin birçok ilinden katıldılar aynı zamanda. Ve yaş grubu olarak bir yetmiş dokuz yaşında bir abimiz var bir de yetmiş yedi yaşında bir abimiz var. Onlar da on iki kilometreyi tamamladılar. Onların heyecanını biz de burada paylaşıyoruz inanın her gelen koşuyla birebir konuşmaya çalıştım. Hepsi çok keyifliydi. Özellikle de buradaki doğadan bahsettiler. Koşarken aldıkları keyiften bahsetti biz daha çok keyiflendik dedi. 
Ahmet Duman, İstanbul'dan katılıyorum. Bin dokuz yüz kırk altı doğumluyum. Bulgaristan göçmeniyim ben. Her zaman için koşulara geliyorum, katılıyorum. Bütün koşullarda gidiyoruz. Yetmiş dokuz yaşındayım, Çok güzel. Ben hiç zorlanmadım Alışıkız devamlı koştuğum için zorlanmadım. Devamlı koşulara da katılıyorum. Zorlanmadım. Iyiyim yani. Şükürler olsun. Çok iyiyim. Doğasına çok hayranlık aldım. Iyi bir şeydir iyice yani çok temiz havası var. Ben 12 kilometre koştum ve hiç de zorlanmadım çok rahat koştum dedi.
Zonguldak Devrek'ten gelen emekli öğretmen 77 yaşındaki Emin Harput, ben 77 yaşındayım maraton yarışları çok iyi geçti. doğa çok güzel Dikmen halkı ve organizasyon çok güzel. Hiç de zorlanmadım. On iki kilometre koştum dedi.
Zeynep Akkaya, Ben Körfez Kocaeli'nden katılıyorum 12 kilometre koştum harikaydı ilk defa düzenlenen bu yarışta çok keyif aldık alışkınız ama tabii her parkur kendi zorluklarıyla geliyor. Fazlaca yokuş çıkış. Eğlenceli bir zorluk vardı dedi.
Hakan Akkaya Kocaeli Eşimle beraber katıldık. Çok güzel Çok keyifliydi parkur da gayet keyifliydi. Hava da çok güzel müsaade etti. Gayet keyifli geçti. Biraz zorlandım ben. Eşim biraz daha antrenmandı. Ben biraz daha antrenmansız ama on iki kilometre koştuk. Gayet güzeldi dedi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum