SAKARYA' KARASU AK PARTİ İLÇE BAŞKANI RECEP AKSU' NUN BASIN AÇIKLAMASI

SAKARYA' KARASU AK PARTİ İLÇE BAŞKANI RECEP AKSU' NUN BASIN AÇIKLAMASI
Editör: Şefik Arman
17 Temmuz 2024 - 22:16 - Güncelleme: 17 Temmuz 2024 - 22:19
AK Parti Karasu ilçe başkanı Recep Aksu devlet hastanesi hakkında basın açıklaması yaptı

Karasu'muz hakkında son zamanlarda girişimlerimiz ve sonuçlarından haberdar olunduğu halde sosyal medya ve basın aracılığıyla yayılarak ilçemizi de itibarsızlaştıran talihsiz söylemlerle ilgili bir açıklama zarureti hissettik.

Öncelikle bilinmesini isteriz ki, ilçemizin sorunları hepimizin malumudur. Fakat buradan popülist söylem ve eylemlerle siyasi argüman üretilmesini doğru bulmuyoruz.

Turizm, ilçemiz için vazgeçilmez bir geçim kaynağıdır. Karasu’da turist ve yazlıkçı sayısının her geçen yıl artışı neticesinde büyük bir nüfus yoğunluğuyla karşı karşıyayız. 
Nüfus artışının beraberinde getirdiği eksiklikler ve buna bağlı yaşanan sorunlar da hepimizin ortak sorumluluğundadır.
Burada bizlere düşen aklı selim söylemler, ortak akılla hareket ve istişareler ile problemlere çözüm üretmek, gereğini yapmak ve sorunların üstesinden gelmektir.

Başta sağlık olmak üzere yaşadığımız her bir problemi de geçtiğimiz aylarda ilgili mercilere ilettiğimizi ifade etmek isterim. İlk günden itibaren Karasu Belediye Başkanımız Sayın İshak Sarı ile birlikte, bu konuda hiçbir hemşehrimizin mağduriyet yaşamaması için gerek İl Başkanımız gerek Milletvekillerimiz ile çeşitli görüşmeler gerçekleştirerek konuyu ilgili makamlara bildirdiğimizi vurgulamak durumundayım.

Geçtiğimiz hafta Danışma Meclisi Toplantısında da İl Başkanımızın zikrettiği sağlık konusundaki gelişmeleri bu kapsamda kamuoyuna tekrar hatırlatmak isteriz.

Girişimlerimiz neticesinde hastanemize 1600 m² ek bina yatırımı kazandırılmış ve bununla ilgili ihale süreci başlatılmıştır. 

İl Sağlık Müdürlüğümüz ile yaptığımız görüşmelerle Karasu’da normal zamanlarda “üç” olan Acil İstasyon sayımız girişimlerimiz ile “beş”e çıkarılmıştır. Kocaali istasyon sayımız da bu kapsamda arttırılmıştır. Sağlıkta kalite ve erişilebilirlik için teknik cihazlar ve ekipman desteğiyle Karasu Devlet Hastanemiz güçlendirilmiştir. Acil servisteki nöbetçi hekim sayımız 4’e çıkarılmıştır. Personel kadrosu ile ilgili ilettiğimiz talepler de Sağlık Bakanlığımız tarafından karşılık bulmuştur.

Nitekim Sağlık Bakanlığımız tarafından son devlet hizmet yükümlülüğü atamalarında Türkiye’de en çok doktor ataması alan ilçe Karasu’muz olmuştur.

1 Ruh Sağlığı ve Hastalıkları 
1 Radyoloji Uzmanı
1 Kadın Hastalıkları ve Doğum
1 Dahiliye 
1 Genel Cerrahi 
1 Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları
2 Pratisyen Hekim ile birlikte toplamda 8 doktorumuz Karasu Devlet Hastanesine görevlendirilmiştir. İnşallah yakın bir zamanda görevlerine başlayacak olan hekimlerimiz ile Karasu Devlet Hastanemizin ve ilçemizin önemli bir eksikliğini gidermiş olacağız. Hastanemiz artık çok daha nitelikli hizmet sunacak.

Sağlık alanı dışında ulaşım ve altyapı ile AGDAŞ, SEDAŞ, SASKİ ve TELEKOM gibi kurumlara da ihtiyaçlarımız bildirilmiştir. Burada da artan nüfusumuz ve ihtiyacımız göz önüne alınarak kurumlarımız tarafından çalışmalarının hızlandırılması talep edilmiştir. 

Karasu’muz doğal güzelliklerinin yanında yerel yönetimlerin faaliyetleri ve güçlü devlet yatırımlarıyla beraber örnek bir ilçe olma yolunda, yoluna kararlılıkla ve emin adımlarla ilerlemektedir. 
 
Bu konuda bizlerden hiçbir zaman desteğini esirgemeyen Genel Başkan Yardımcımıza, İl Başkanımıza, TBMM KEFEK Başkanımıza, Bölgemizin evladı Lütfi Bayraktar’a ve Milletvekillerimize, Büyükşehir Belediye Başkanımıza, Karasu Belediye Başkanımıza ve ilgili kurumlarımıza çok teşekkür ediyoruz.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde daha güçlü bir Karasu için durmaksızın çalıştığımızı ve çalışacağımızı ifade ediyor, saygılarımı sunuyorum.

Recep Aksu
AK Parti Karasu İlçe Başkanı

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum