TÜRKÇÜLÜĞÜN ASIRLIK ÇINARINA DAİR MEDYA ÜRÜNÜ BELGESEL AYDIN'DA HEDEF KİYLEYE SUNULDU.
Editör: Ülke Postası Haber Sitesi
17 Aralık 2024 - 09:30
TÜRKÇÜLÜĞÜN ASIRLIK ÇINARINA DAİR MEDYA ÜRÜNÜ BELGESEL AYDIN’DA HEDEF KİYLEYE SUNULDU
Cumhuriyet’in ilanı aylarında Akşehir’de gözlerini açıp daha sonra ailesiyle göç eden Hayrani Ilgar; İzmir’de, Türkçülük düşüncesinin “asla geriye düşmeyen” ismi Hüseyin Nihal Atsız’ın yolunda ilerleyerek “Esaretten Kurtuluş”,“Samara Zindanları”, “Kıbrıslı Bir Mücahidin Romanı Gonca”, “Süyun Büke”, “Alper Tunga’nın Öcü”,“Yerhisar Bağları”, “Mutluluk Korkusu”, “Yalnızlık”, “Mete Han”, “Gizemli Asena” ve “Üçüncü Bahar” gibi eserler kaleme aldı.
Onun düşüncelerini konu alan Yapım Koordinatörlüğünü Prof. Dr. Turan Akkoyun’un Yönetmenliğini Muhammet Zeki Engül’ün yaptığı Ülkü Belgeseli Aydın Adnan Menderes Üniversitesi ADÜ Genç Ofis’te 16 Aralık 2024 günü hedef kitleye sunuldu.
Programa Yapım Koordinatörü Prof. Dr. Turan Akkoyun, Yönetmen Muhammet Zeki Engül, Görüntü Yönetmeni Cengizhan Akman, Bilim Uzmanı ve Film Eleştirmeni Onur Erkin, Yazarın eşi Kamuran İlgar, Türkçü kalem için bir şiir kaleme alan Cumhur Kartal Yıldız, Adnan Menderes Demokrasi Müzesi mensubu Dr. Bircan Cangul, akademisyenler ile gençler iştirak ettiler.
Yapım Koordinatörü Akkoyun, düşünce insanı olarak kendisinin kaleme aldığı eserler, makaleler, hedef kitleye sunduğu süreli yayınların ötesinde kendisine dair haberler ve deneme yazıları ile kamuoyunu bilgilendiren Yeni Söke, Aydın Hedef, Söke Ekspres, Aydın 24, Birlik Beraberlik Noktası Haber, Söke Olay, Aydın Hızlı Haber, Bursa Arena, İzmir Yerel Gündem, Tüm 1 Haber başta olmak üzere erişilebilen yayınlar etkinlik konusuna kaynak olmaya devam edeceğini vurguladı.
Belgesel projesinin yürütülme aşamasına vakıf Araştırmacı Yazar Celal Öcal etkinliğe şu mesajı göndererek destek vermiştir:
“Akademik düzeyde, sıfır bütçe ile öğrencilerin fedakarlıklarıyla Türkiye’de ilk defa belki de son defa çok özel konularda Belgesel yapıldı.
Hoca düşündü, öğrencisi anladı ADÜ zemin hazırladı.
Unutulmuş bir yazar Hayrani ILGAR’ın hayatı Ülkü, unutturulmak istenen Ganire Paşayeva’nın hayatı Aşk Başka muhtemelen Azerbaycan’dan önce, yaklaşık 100 yıllık Bademler Köy Tiyatrosu hatırlandı hayat buldu.
Yönetmen Muhammet Zeki Engül’e, Büşra Usta’ya, Mert Fırat Sağıroğlu’na,
Yapım Koordinatörü Prof. Dr. Turan Akkoyun’a
Türkçü Bir Aydın Hayrani Ilgar kitabını yazan Arif Öztürk’e çok teşekkür ediyorum.
ADÜ’de bu gibi güzel tarihi belgesellerin yapılmakta olmasından cesaret ve güvenle 368 yıldır içine girilmeyen Sancakkale, Atatürk’ün iki defa ziyaret ettiği Reşadiye Köşküyle ilgili belgesel yapılmasını Türk Kamuoyu adına Turan Akkoyun Hocamdan arz ediyorum.
İzmir’in Hazireleri, Al yıldızlı Albayrağım, Ergenekon’dan Anadolu’ya Bozkurt kitaplarının yazarı Mehmet Ozan Semerci’nin hasta yatağında siz dostlarından helallik istediği bilgisini paylaşıyorum.
Gazetelerde yayımlanan makaleleri, dergi yayıncılığı, romanları şiirleri, araştırmaları ile Türk kültürüne katkıda bulunan Değerli Hocamız Hayrani Ilgar’a, kıymetli eşi Kamuran Ilgar’a sevgi ve saygılarımı sunuyorum.
Celal Öcal; Türk Dünyası Kültür ve İnsan Hakları Derneği Başkanı”
Programın Sonunda Genç Ofis Sorumlusu Gökhan Ayhan, Yapım Koordinatörü Prof. Dr. Turan Akkoyun’a; Yönetmen Muhammet Zeki Engül’e; Görüntü Yönetmeni Cengizhan Akman’a; Bilim Uzmanı ve Film Eleştirmeni Onur Erkin ile Kamuran Ilgar’a Teşekkür belgelerini ayrı ayrı takdim etti.
FACEBOOK YORUMLAR