Yaptığı tespihleri açık artırmayla satıp gelirlerini şehit ailelerine bağışlıyor.

Yaptığı tespihleri açık artırmayla satıp gelirlerini şehit ailelerine bağışlıyor.
15 Şubat 2025 - 14:13
Yaptığı tespihleri açık artırmayla satıp gelirlerini şehit ailelerine bağışlıyor
Sakarya'da yaşayan Fatih Ünal 20 yıl önce başladığı Gümüş ve altın tamirciliğini bırakıp 2009'da tesbih yapımına başladı, zamanla kendini geliştirerek işinde ustalaşan Ünal Uzun uğraş ve yoğun Emek sonucu meydana getirdiği ürünlerini 15 ay önce açtığı dükkanında tesbih tutkunlarıyla buluşturuyor. 43 yaşındaki Fatih Ünal, yapımı aylar süren özel tasarım ürünlerle koleksiyoner ve tespih sevenlere hitap ediyor. Yaptığı tespihleri açık artırmayla satıp gelirini şehit ailelerine bağışladı.
 
Müşteri Fatih Küçükkaya, ben ilk defa böyle bir tespih gördüm. Zaten çok dikkatimi çekti karşıdan da gördüğümde. Gelip bir yakından incelemek istedim bu tespihi, tespihleri zaten geçerken böyle bakarım, incelerim genellikle. Farklı şeyler çok dikkatimi çeker. Bu gördüğüm tespih zaten dikkat çekilmeyecek gibi değil. Hem tespihin ebatı, büyüklüğü hem üstündeki renklerin canlılığı, parlaklığı ve üzerindeki işlemeler özellikle. Böyle dikkatimi çekti, gelip incelemek istedim. İncelediğimde de gerçekten özel bir koleksiyon ve nadide bir tasarım olduğunu duydum, öğrendim ve yakından inceledim. Gerçekten o şekildeymiş. Yani yapan ustaların büyük emek verdiği bir tespihmiş. Görünce de ben de fark ettim bunu dedi. 
 
Fatih Ünal işletme sahibi, şöyle söyleyeyim, o ilk projemizdi. Yani bendeki şey şuydu, usta gider eseri kalır, bir gün anarlar bir usta zamanında böyle bir tespih yapmıştı diye. İlk projem Sakarya Tespih Projesi'ydi. Sakarya Tespih Projesi'ni tescilini aldık bu arada, tescili bir tespih. Toplamda bin adet üretmiştik. Her bir tespihimizde seri numarası var. 0-0-0-1'den başlayıp bin seri numarasına kadar. Sakaryalı olduğumuz için 0-0-54'ü bizden herkes isteyecekti. Biz herkese vermeyelim dedik. Sayın Valimiz Yaşar Karadeniz Bey'e sunmuş olduk projemizi. Kendileri memnuniyetle karşıladılar. Gerekli yazışmalar yapıldı. Şehit Aileleri Derneği çok memnun kaldı Sakarya Şubesi. Onlara da anlattık projemizi. 0-0-54 seri numaralı tespihe çıkarttırmaya çıkardık. 100 bin TL gelir topladık. Şehit Aileleri Derneği'ne başladık. Bu proje bir farkındalık projesiydi aslında. İnsanların duyarlı olmasını, her sektörden bir ustanın ya da eli iş tutan birisinin böyle farkındalıklar yaparak birilerine yardım edebilmesini, desteklemesini arzuladığımız bir projeydi. Ciddi rakamlarda. Tespihimizin fiyatı 100 bin TL. Tamamen özel bir şey yapılmış oldu koleksiyoner müşterimiz için. Bizim çalışmalarımız genelde özel çalışmalar. Farklı olmasını isteyen müşterilerimiz için yaptığımız çalışmalar. Yani dükkanımızda her çeşit tespih var. En ekonomik şeklinde. Yani 150 TL'den tutun da. Vitrinimizde 35 bin, 40 bin TL'ye kadar tespihler var. Ayrıca böyle özel olsun isteyenler için, koleksiyoner müşterilerimiz için rakamla alakalı sınır yok. 
Evet, uğraştığımız tespihin özelliği tespihimiz sıkma kehri var. 24.8 milime, 24.8 milim ölçülerinde küre kesim. Üzerinde yaptığımız işlemeler bin ayar gümüşten telkari nakkaş şeklinde desenlerden yapılıyor. Seneler verdik. Firuze ve mercan taşlarının üzerine işledik. Yaklaşık iki ay kadar sürdü işlemesi. Projeye üç ay önce başladık. Yani totalde üç aylık bir süreç. Öncelikle usta arkadaşlarımla beraber, kendim ve diğer iki usta arkadaşımla beraber bu işi nasıl yapabiliriz kısmının istişaresini yaptık. Arkadaşlarımızdan biri kafamızdaki çizimlerin şekillerini ortaya çıkardı. Diğer arkadaşımız üzerindeki nakkaşın desenlerini ortayı çıkardı üzerindeki desenleri işledik.
Firuzelerini, mercanlarını, gümüşlerini işledik. Üç ayın sonunda diyebilirim ki bu muhteşem eserimizi gün yüzüne çıkardık. Yani şöyle söyleyeyim, bugüne kadar hiç yapılmamış bir şeyi ilk defa gördükleri için müşterilerimizin de bayağı ilgisini çekiyor. Çerçeve içerisinde görenler şaşırıyorlar, tespihi görenler şaşırıyorlar. görenler şaşırıyorlar. Bu nasıl bir şey diyorlar. Bu nasıl bir şey diyorlar, nereden aklınıza geldi diyorlar. Nereden aklınıza geldi diyorlar. Tamamen özel bir şey yapmak istedik. Tamamen özel bir şey yapmak istedik, koleksiyonerlere hitap etsin diye. Koleksiyonerlere hitap etsin diye farklı bir çalışma yaptık. Farklı bir çalışma yaptık. Koleksiyoner bir müşterimiz için yaptık. Koleksiyoner bir müşterimiz için yaptık. Kendisine teslim edene kadar da Kendisine teslim edene kadar da dükkanımızda sergiliyoruz. dükkanımızda sergiliyoruz. Sağ olsun Sağ olsun bize bunun müsaadesini verdi. bize bunun müsaadesini verdi. Gelen müşterilerimiz de gördüğü zaman hayran kalıyorlar. Gelen müşterilerimiz de gördüğü zaman hayran kalıyorlar. Yani dünyada bir ilk. Yani dünyada bir ilk. Fotoğraf alıyorlar. Fotoğraf alıyorlar, evet bayağı bir fotoğraf çekilenler var. Evet bayağı bir fotoğraf çekilenler var. Çünkü hiç görmedikleri bir şeyi görüyorlar ilk defa. Çünkü hiç görmedikleri bir şeyi görüyorlar ilk defa. Dünyada bu boyda Dünyada bu boyda yapılmış bir kehribar üzerine çalışma yok dedi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum