Mustafa Murat Karahan

Mustafa Murat Karahan

Siyaset ve Gündem Yazarı
[email protected]

HAYATA DAİR

22 Mayıs 2023 - 14:38

HAYATA DAİR

Herkesin hayattan bir beklentisi vardır. Kimisi karşısında beliren kapıyı aralayıp, hayatının yolunu çizebilirken kimisi bu yolda tökezleyip, kendisini boşluğa itekler. Hayatımıza dair hislerimizin bu kadar derin ve karmaşık olması da bizi ona daha çok bağlar.

 Yaşamla ilgili olarak kelimelerin gücüne inanan bizler, birbirimize söyleyemediğimiz, duygularımızı tarif edecek sözleri araştırır ve bunu paylaşırız. Sosyal medyada paylaşılan resimli hayat sözleri de bu noktada her bireyin o anki hislerini doğrular. Umut, sevinç, üzüntü, kin gibi farklı duygulara karşılık gelen sözleri araştırır ve bizi yansıtan en anlamlı, duygusal, uzun ve kısa, etkileyici hayat sözleri seçeneklerine kulak veririz.

Halbuki bu paylaşımlardan ziyade bizleri biz yapan kendimize  döndüğümüzde,önce şapkayı kendi önümüze koyup, kendimizle ilgili ne sorun varsa kendimizi yenileme gayreti içine girmeden karşındaki kişiyi devamlı eleştirerek ve hor görerek hayatı çekilmez hale getirmenin ve dolayısıyla da sosyal medyada bu tür paylaşımlardan  birbirlerine  kırıcı, üzücü, incitici  sözler paylaşılmasının doğru olmadığını, bunun sonucunda da tarafların birbirlerinden soğuduklarını  ve geri dönülmez hal aldığı görülmektedir.
Her ne kadar insanların (araların  çok önemli sorunlar olmadığı sürece) birbirlerine güzel sözler paylaşarak birbirlerinin kusurlarını görmezden gelerek, birbirlerini düzeltme yoluna giderek hayatı çekilmez hale getirmeden bu güzel hayatın yaşanması gerektiğini düşünüyorum.

"MAALESEF KIRICI, İNCİTİCİ, HOR GÖRÜCÜ, KÜÇÜK DÜŞÜRÜCÜ BİR ORTAMDA HAYATIN ÇEKİLMEZ HALE GELMESİNDEN DOLAYI GERİ DÖNÜŞÜN OLMAYACAĞI BİLİNMELİDİR"

"PAYLAŞTIĞIN SENİNDİR, BİRİKTİRDİĞİN               DEĞİL" 
" PAYLAŞMAYI BİLMEYENLER, MESUT DEĞİLDİR "

HAYAT PAYLAŞINCA VE  SEVİNCE GÜZELDİR"
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum