Mustafa Murat Karahan

Mustafa Murat Karahan

Siyaset ve Gündem Yazarı
[email protected]

" KARDELEN "

26 Mayıs 2023 - 16:14

KARDELEN
Nergisgiller familyasına ait olan kardelen çiçeği, soğanlı bir bitki türüdür. Her yerde yetişebilen bir çiçektir. Genellikle Doğu Akdeniz ülkeleri olan İngiltere ve Amerika'da yetişmektedir. Bu çiçeğe ülkemizde nerede rastlanır diye düşünüyorsanız genel olarak Marmara Bölgesi ve kuzeyinde yetiştirildiğinden söz edebiliriz. Bulundukları yerde kümeler oluşturan kardelen çiçeği ilkbaharın gelişini müjdeliyor. Bulunduğu birçok hikayede umut, zarafet, güç ve inancı konu alıyor. Peki, kardelen çiçeği hikayesi ve özellikleri nelerdir? 

KARDELEN ÇİÇEĞİNİN ANLAMI NEDİR

Pek çok çiçeğe nazaran kış ayında açtığında, hediye edildiğinde kişinin ÖZEL olduğunu sembolize eder. Çiçeği alan kişide ÖZEL olduğunu kabul eder. 
Diğer bir anlamı ise karın yağmasını bekleyerek kokuyu aldığında toprağın altından çıkması ile sabrın ve fedakarlığın simgesi haline gelmiştir. Ayrıca inci küpelerine benzeyen boynu bükük duruşu ile hediye edilen kişiye "SENDEN GELENLERE RAZIYIM ANLAMINDADIR". 

Kardelen çiçeğinin bir başka hikayesi ise şu şekilde;

  Daha önce hiç görmediği güneşe aşık olan ve  güneşi gördüğünde canından olabilmenin hüznünün olmasından dolayı, içindeki aşkı öyle büyütür ve derinleştirir ki her anında dua eder ve tek dileği güneşi bir kerecikte olsa görebilmektir. İçindeki tutku ile kavrulan kardelen bir gün Allah'ın karşısına çıkar ve der ki "Allah'ım bana güneşi görmek için bir fırsat ver" Allah'ta ona der ki sen narin bir çiçeksin güneşle karşılaştığında canından olabilirsin. Düşünmek için sana 2 gün veriyorum öyleyse, ya güneş, ya da canın. Kardelen artık düşünmeye başlar ve 2. günün sonunda Allah'ın karşısına tekrar çıkar ve aşkın onu adeta büyülediğini ve tercihinin güneşi görmek olduğunu söyler. Allah onun cesaretini takdir eder ve ama üzüldüğünü de ifade ederek dileğini gerçekleştirir. Kardelen güneşi görmek için can atarken bir anda karın içinden kafasını çıkarır ve güneşi görür ancak, canından olur. Herkesin kalbinde yer eden bu hikaye eğer aşık olursan kardelen gibi cesur ol. Kardelen kadar cesaretin yoksa aşık olma! şeklinde nasihatlere konu olur. 
İşte böyle kıymetli dostlarım. Şimdi diyeceksiniz ki bu kardelen nereden çıktı. Bir yerde okumuştum.Yazma gereği duydum. 
Bende diyorum ki gerçek hayatta
Kardelen gibi GÜÇLÜ,SABIRLI, CESARETLİ, DÜRÜST VE DOST  OLUN .
 İNSANLARIN BİRBİRLERİNE OLAN GÜVENİNİN KALMADIĞI VE ÖYLESİNE YAŞANAN BAŞIBOŞ  HAYATLAR YAŞAMAYIN

UNUTMAYINKİ SİZİ İZLEYEN BİR GÖZ OLDUĞUNU.

LÜTFEN KİMSEYİ SALAK YERİNE KOYMAYIN!
 
NE DEĞERLER NE ÖZVERİLER NEDE SAYGI
                          KALMIŞ
     BİR İNSANIN KONUŞTUĞU SÖZ İLE
     YAPTIĞI BİRBİRİNİ TUTMALIDIR   
TUTMAZSA ONUN ADI RİYAKAR'DIR. 
               
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum