Mustafa Murat Karahan

Mustafa Murat Karahan

Siyaset ve Gündem Yazarı
[email protected]

OLAN BİTENE VERDİĞİN ANLAM  HAYATINI MAHVEDEBİLİR.

07 Temmuz 2024 - 11:37

OLAN BİTENE VERDİĞİN ANLAM

                                         HAYATINI MAHVEDEBİLİR 
 
Dolayısıyla şimdi uyanma ve seçim yapma zamanı. Egona kaptırıp senin gibi olmayan her şeyle didişmeyi mi seçeceksin, yoksa bir yolunu bulup hepimizin içindeki o ortak değeri, o cevheri çıkartıp işleyecek, yüreğinin ta derinliklerinden gelen tavsiyeleri duyup onları seçecek cesareti mi sergileyeceksin?
 
BENim dediğim doğru, BEN bilirim, BEN yaparım, kahrolsun BENim gibi düşünmeyenler tadında küçülerek yok olmayı da seçebilirsin. Ama bilinki , “Yaratılanı Yaradan’dan dolayı sevme”yi seçmek meşakkatli olduğu kadar büyütücü, kapsayıcı ve huzur vericidir de.
 
Ne yapacaksak birlikte yapacağız ve bu yüzden de birbirimizin ihtiyaçlarını gidermek, birbirimize destek vermek zorundayız; her alanda ve her konuda. Karşımızdakilerin ihtiyaçlarını anlamaya ve elimizden geliyorsa gidermeye çalışmak varlık sebebimiz! Ve en önemlisi bunu yaparken de “Ama o da yapsın önce!” falan demediğimizden emin olmakta fayda var. Yani karşılık bekleyerek destek olunmaz. Olunsa o destek olmaz, öyle değil mi?
 
Bu da şimdiye kadar öğrendiklerimizi kabullenerek değil ama biraz daha düşünerek bakmamızı ve BAZI ALIŞKANLIKLARINIZI DEĞİŞTİRMENİZİ KAÇINILMAZ KILIYOR.
 
Hayatta olan bitene verdiğiniz anlamı değiştirmeye başladığınızda nasıl HİSSETTİĞİNİZİ ; 
 
Nasıl hissettiğinizi değiştirdiğinizde "KARAKTERİNİZİ " 
 
Karakterinizi değiştirdiğinizde "HAYATINIZI DEĞİŞTİRMEYE BAŞLARSINIZ."
 
Bu ülkenin daha iyi bir yer olmasını istiyorsak önce hepimiz tek tek daha iyi insanlar olmayı SEÇMELİYİZ. Hem, gerçekten siz de sıkılmadınız mı her Allah’ın günü hiçbir etkimizin olmadığı konuları konuş(turul)maktan? Siz de müzikle, doğayla, resimle, yeni buluşlarla, kişisel anlamda nasıl gelişeceğinizle, biraz oyun oynamakla ve çokça mutlu olmakla ilgilenmek istemiyor musunuz artık?
 
Seçimlerinizi bilgece yaptığınız ve karşınızdaki nasıl davranırsa davransın önce insan olduğunu kendinize hatırlattığınız harika bir yaşamınız olsun!
 
Mustafa Murat Karahan

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum