Venezuela Halkıyla Dayanışma Duygularımızı Paylaşıyoruz.
Venezuela Halkıyla Dayanışma Duygularımızı Paylaşıyoruz.

BASIN AÇIKLAMASI

TMMOB-İnşaat Mühendisleri Odası Sakarya Şube Yönetim Kurulu Başkanı Semih UÇAR ve Yönetim Kurulunun, “Venezuela Halkıyla Dayanışma Duygularımızı Paylaşıyoruz.” konulu yaptığı basın açıklaması.
Venezuela Halkıyla Dayanışma Duygularımızı Paylaşıyoruz.
Venezuela’da 40 saniye arayla meydana gelen 7,2 ve 7,5'lik depremler sonucu ortaya çıkan yıkımı ve can kayıplarını büyük bir üzüntüyle öğrendik.
Dünyanın neresi olursa olsun, afetlere karşı hazırlıklı olmak ve güvenli yapı üretimi için bilimsel mühendislik hizmetlerinin ne kadar önemli ve yaşamsal bir gereklilik olduğu, söz konusu depremlerle bir kez daha görülmüştür.
Doğa olaylarının afete dönüşmesini engellemenin yolu; bilimsel veriler ışığında planlama yapmak, mühendislik ilkelerine uygun yapılaşmayı sağlamak ve afet risklerini azaltmaya yönelik kamusal politikaları kararlılıkla uygulamaktır.
Meslek alanımızın temel sorumluluğu olan güvenli yapı üretimi, yalnızca teknik bir konu değil, aynı zamanda toplumsal bir sorumluluktur. Bu nedenle, afetlerden ders çıkaran, bilimi ve mühendisliği esas alan bir anlayışın tüm dünyada güçlenmesi gerektiğine inanıyoruz.
TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası olarak, Venezuela halkıyla dayanışma duygularımızı paylaşıyor; yaşamını yitirenlerin ailelerine ve tüm Venezuela halkına başsağlığı, yaralılara ise acil şifalar diliyoruz.
Saygılarımızla,

TMMOB- İnşaat Mühendisleri Odası Sakarya Şube Başkanı İnş. Yük. Müh. Semih UÇAR




